SPECIALIZE IN STERILIZATION • FOCUS ON HIGH-END

Безбедносни перформанси и оперативни мерки на претпазливост на ретро

Како што сите знаеме, ретортот е сад под притисок со висока температура, безбедноста на садот под притисок е клучна и не треба да се потценува.ДТС се повлекува во безбедноста на особено внимание, тогаш ние го користиме ретровизорот е да го избереме садот за притисок во согласност со безбедносните норми, втората е да обрнеме внимание на употребата на оперативните норми, за да се избегне појава на безбедносни проблеми.

(1) Изведба на безбедносна заштита на DTS резерви

1 、 Безбедност на рачното работење: 5 уред за безбедност на блокирање, вратата на вратата не е затворена, топла вода не може да влезе во ретро и не може да ја започне програмата за стерилизација.врата на реторта со аларм за откривање притисок, повеќекратна заштита за да се избегне злоупотреба на операторот.

2, притисокот на реторзата не е ослободен, не може да ја отвори вратата на одпората, за да се избегне ненадејно ослободување на операторите со врел притисок.

3, Ако заптивањето внатре во рертерот не е затегнато, не може да влезе во програмата за резервира и системот ќе започне известување за аларм.

4 、 Поделено на аларм за безбедност на опрема, аларм за само-тест за работа, предупредување за одржување 3 видови на повеќе од 90 информации за предупредување.Погодно за клиентите за поправка и одржување, го намалуваат непланираното време на застој.

Кога го користите Retort, не само ефикасноста на безбедноста на RETORT треба да ги исполни стандардите за безбедност, туку и да обрне внимание на стандардот на работа при користење на ретро.

а

(2) Безбедносни мерки на претпазливост :

1. Пред и по употребата на ретро треба внимателно да ја провери дренажата, додатоци за цевки за снабдување со воздух, безбедносни вентили, мерачи на притисок, термометри, без разлика дали се чувствителни и добри за употреба, за да се потврди безбедноста на работата пред работата, како и на крајот на работата.

2. Операцијата треба да го направи повторното работење за да се одржи стабилен притисок и температура.

3. Строго забрани работа со прекумерна температура и прекумерен притисок.

4. Направете добра работа пред, за време и по производството на инспекциска работа, навремено откривање на абнормална состојба на опремата и преземете соодветни мерки за справување.

5. Обрнете внимание на упатствата за алармот во работата на опремата, проверете ги причините за алармите на опремата на време и решете ги.

6. Господар на ракување со итни случаи.Треба да се преземат мерки за итни случаи за да се запре работењето на бродот кога се јавува неуспех и се заканува безбедност.

б


Време на објавување: 26 февруари 2024 година